Előfizetői tartalom

Karnyújtásnyira volt a világ egy atomháborútól? - Zseniális diplomáciai húzást láthattunk a meghökkentő támadás után

Múlt kedden viharként rohant végig a médián a hír, mely szerint Irán légicsapást hajtott végre Pakisztán területén. Az iszlám világ egyetlen atomhatalma másnap iráni területek ellen indított hasonló akciókat, az eszkaláció azonban szerencsére úgy néz ki, elmaradt. De mi történt volna akkor, ha tényleg háború robban ki a két állam között? Mennyire lehet reális opció ilyen helyzetben az atomfegyver bevetése?

Az iráni, majd pakisztáni akciók legalább olyan gyorsan indultak meg, ahogyan az azt követő deeszkaláció, rövid ideig azonban úgy tűnt, végleg elmérgesedhet a viszony a két állam között. Cikkünkben először egy fiktív iráni-pakisztáni háború kimenetelét vesézzük ki, majd megpróbálunk választ adni arra a kérdésre, hogy tényleg küszöbön állt-e a pakisztáni atomarzenál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés