Előfizetői tartalom

Oroszország legfontosabb szövetségesénél kopogtat Ukrajna a békéért, de egyre csak sokasodnak a problémák

A közel két éve tartó ukrajnai háború már a kezdetek óta nemcsak a két ország közötti konfliktusról szól, hanem arról is, hogy melyik fél milyen szervezeteket, hatalmakat tud maga mellé állítani. Ukrajna mögé 2022 februárját követően szinte azonnal felsorakozott a Nyugat, de Kijev az orosz diplomáciai érdekszférában is támogatást szeretne elérni. A legfontosabb szereplő ebben Kína lehet, azonban egyre inkább illúziónak tűnik, hogy Kijev képes lehet eredmények elérni a keleti nagyhatalomnál. Pedig várhatóan Peking nem lesz megkerülhető szereplő a továbbiakban sem.

A 2022 februárjában kirobbanó háború Oroszország és Ukrajna között végül az oroszok előzetes várakozásaival ellentétben nem „ért véget három nap alatt”, hanem immáron bő egy éve tartó állóháborúvá alakult át, alig mozdulnak a frontvonalak. Az idő előrehaladásával egyre többet számít az, hogy ki milyen nemzetközi szövetségeseket bír a háta mögött, és ők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés