Előfizetői tartalom

Van egy dolog, amit nagyon benézett a Nyugat Oroszországgal kapcsolatosan – Ennek beláthatatlan következményei lehetnek

Oroszország példátlan szankciós nyomás alá került, amikor megindította 2022 februárjában az Ukrajna elleni inváziót: rövid időn belül eljutottunk oda, hogy az Oroszországi Föderáció toronymagasan a világ legerősebben szankcionált országává vált. A Nyugat fő célja ezzel az volt, hogy elérje, hogy az orosz hadigépezet működésképtelenné váljon, ne legyen képes az orosz hadiipar fejlett fegyverrendszereket gyártani, a meglévő eszközparkot karbantartani. Ma már kijelenthető: az orosz katonai gyártókapacitás nemhogy nem állt le a szankciós nyomás miatt, de jelentős fejlődésen ment keresztül, olyannyira, hogy ha Európa vezető hatalmai nem kapják össze magukat nagyon gyorsan, hosszabb távon maga mögött hagyja Moszkva a Nyugatot a fegyverkezési versenyben.

Helyreállt a pofonokból az orosz hadiipar, sőt… A modern történelemben még egyetlen országot sem ért olyan szankciós nyomás, mint az Oroszország Föderációt. Miután Vlagyimir Putyin orosz elnök kiadta a parancsot Ukrajna lerohanására, a Nyugat példátlan büntetőintézkedésekkel próbálta elérni, hogy az orosz gazdaság összeomoljon, az orosz hadiipar működésképtelen legyen;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés