Előfizetői tartalom

Brit hírszerzés: kisebb botrány volt Oroszországban, lépéskényszerbe került a kormány

Portfolio
Az orosz lakosság igazságtalannak érezte, hogy az orosz szerződéses katonák időkorlát nélkül teljesítenek szolgálatot, míg a börtönökből toborzott fegyenceket pár hónap után leszerelik, ezért eltörölte az orosz kormány a börtönviselt emberek rövidtávú foglalkoztatását az orosz haderőben – állapítja meg mindezt napi jelentésében a brit védelmi minisztérium hírszerzési osztálya.

A brit védelmi minisztérium napi jelentésében a következő megállapításokat olvashatjuk: Az orosz hadsereg 2023 szeptember óta már nem toboroz elítélteket rövidtávú katonai szolgálatra. Nem álltak le teljesen a fegyencek verbuválásával, csupán hosszabb távú szerződéseket kínálnak nekik, melyek legalább a 2022 szeptemberében meghirdetett részleges mozgósítási parancs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés