Előfizetői tartalom

Igazi legendákra adott le „rendelést” Budanov – Hamarosan A-10-esek repkedhetnek Ukrajna fölött?

Kirilo Budanov ukrán kémfőnök csütörtök délelőtt jelentette be, hogy az F-16-os többfunkciós vadászgépek mellett A-10 Thunderbolt II-es csatarepülőgépeket is szeretnének vásárolni az Egyesült Államoktól. De hogyan is vált legendává az A-10, milyen eredményeket tudna elérni Ukrajnában és egyáltalán mekkora esély van arra, hogy tényleg megkapják? Lássuk.

A Fairchild Republic Thunderbolt II-es csatarepülőgépe (aminek a nevén kívül semmi köze nincs az eredeti, II. világháborús P-47 Thunderbolthoz) a hidegháború terméke. Az amerikai hadvezetés a '70-es években rájött arra, hogy a Szovjetunió harckocsik és egyéb páncélozott járművek tekintetében komoly létszámfölényt épített ki, ennek az előnynek a csorbítására pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés