Előfizetői tartalom

Szankciókat vethet ki az Egyesült Államok Magyarországra és magyar magánszemélyekre

Az Egyesült Államok büntetőintézkedéseket vethet ki Magyarországra a Magnyickij-törvény alapján. A Szenátus külügyi bizottságában azt javasolják, hogy az ESTA vízummentességi programból zárják ki az országot, valamint magyar politikusokat helyezzenek szankciós listára. Ben Cardin, a testület elnöke, befolyásos demokrata szenátor szerint a kormány olyan lépéseket és kijelentéseket tett Joe Biden amerikai elnökkel, valamint David Pressman budapesti nagykövettel szemben, amelyek alapján megkérdőjelezhető, hogy Magyarország megbízható szövetséges. Korábban Pressman cáfolta a Portfolio-nak, hogy hasonló lépésekre készülnének. A Szenátus NATO-ügyi bizottsága is intelmet intézett a magyar kormányhoz.

Ben Cardin amerikai szenátor, a szenátus külügyi bizottságának elnöke a héten Washingtonban találkozott David Pressmannal, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével. A vele folytatott megbeszélés után kiadott közleményében mély aggodalmának adott hangot „az Orbán Viktor miniszterelnök vezette Magyarország irányvonalával kapcsolatban.” Egy pénteken kiadott nyilatkozatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés