Előfizetői tartalom

Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa

Avgyijivka múlt heti bevétele után az orosz csapatok a front több szakaszán is támadásba lendültek, érzékelvén az ukránokat sújtó rendkívül komoly lőszerhiányt. Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők frissen kinevezett főparancsnoka hatalmas kihívásokkal néz szembe, de Moszkvának is fel kell készülnie az újabb kínzó veszteségekre. Nézzük, mely régiók azok, ahol komoly harcokra kell számítani az elkövetkező hetekben.

Kijev már hónapok óta kongatja a vészharangot azért, mert látványosan elapadni látszanak a nyugati lőszerszállítmányok. Az ukrán stratégia bevett eleme volt, hogy a hullámokban támadó orosz alakulatokat a tüzérséggel őrlik fel, az amerikai kongresszuson belül zajló viták, illetve az európai lőszergyártás fellendülésének döcögős mivolta azonban olyan helyzethez vezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés