Előfizetői tartalom

Két tűz közé került Ukrajna egyik legfőbb támogatója – Leáldozott az oroszellenes szövetségnek?

Egyre jobban elmérgesedik Lengyelország és Ukrajna viszonya, miközben a két ország közös határán folyamatosan tüntetnek a gazdák az olcsó ukrán importgabona ellen. Donald Tusk miniszterelnök tavaly év végi megválasztásakor Ukrajna legelkötelezettebb támogatójának mutatkozott, de most két tűz közé szorult: úgy kell továbbra is katonailag támogatnia Kijevet, hogy közben a lengyel gazdák követeléseinek is eleget tesz.

Lengyel gazdák tüntetnek az olcsó ukrán importgabona ellen Mintegy 10 ezer lengyel gazda vonult fel kedden Varsó belvárosában, és előbb a lengyel parlament, a Szejm épülete elé, majd a miniszterelnöki hivatalhoz indult. A gazdák már hetek óta folyamatosan tüntetnek, elsősorban a lengyel–ukrán határon, ahol több határátkelőt is blokád alá helyeztek: volt olyan nap, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés