Portfolio signature

Már a politikai hatalomért küzdenek a bűnbandák az erőszakba süllyedt országban – Nem látszik a kiút a földi pokolból

A korábbiaknál is kaotikusabbá vált a helyzet a karibi országban, Haitin, ahol a múlt hét végén több ezer elítélt szabadult ki a börtönökből. Az ország már így is részben a bűnbandák uralma alatt állt, most pedig néhány ezer rendőrnek kéne felvenni a harcot a jól felfegyverzett bűnözőkkel. A csekély legitimitású miniszterelnök külföldön tartózkodik, hogy az ENSZ égisze alatt külső segítséget kérjen az erőszak megállítására. Közben az egyik legnagyobb bűnbanda vezére már bejelentkezett a politikai vezető posztjára.

Folyamatos káoszban az ország

A Karib-tengerben fekvő Hispaniola szigetének nyugati harmadát elfoglaló, 11,3 milliós lakosú Haiti Köztársaság

jó úton van afelé, hogy a világ első, bűnbandák által kormányzott országa legyen.

Az 1,2 millió lakosú főváros, Port-au-Prince területének 80 százalékát már most is bandák uralják, amelyek különböző bűncselekményekből tartják fent magukat, és rettegésben tartják a lakosságot. Az egész országban mintegy 200 bűnbanda tevékenykedik.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés