Előfizetői tartalom

Tekintélyt parancsoló hadsereget építenek fel a világ leggazdagabb államai – Itt meg mi készül?

Kiadta a Stockholm Nemzetközi Békekutató Intézet (Stockholm International Peace Research Institute – SIPRI) az éves jelentését a globális fegyverpiac alakulásáról. A legnagyobb fegyverimportőrök között ismét felbukkantak a gazdag olajmonarchiák a Közel-Keletről. Az Arab-félsziget – Jement leszámítva – a béke szigeteként jelenik meg az arab világban, miközben az őket körülölelő térség számos konfliktussal terhelt. Ennek fényében meglepőnek hathat, hogy mégis ők költik a legtöbbet a fegyverbeszerzésre.

A Közel-Keletet számos törésvonal feszíti, kezdve a vallási a feszültségektől, az etnikai különbözőségektől keresztül egészen a politikai érdekellentétekig. A számos vita több helyen is instabilitást eredményezett, évtizedes megoldatlan háborúk zajlanak. Példának okáért Líbia és Szíria több mint egy évtizede nem képes felülkerekedni az országokban dúló polgárháborún...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés