Trump irigykedhet: van egy fontos terület, ahol Bidennek hatalmas az előnye
Globál

Trump irigykedhet: van egy fontos terület, ahol Bidennek hatalmas az előnye

Portfolio
Joe Biden amerikai elnök kampánya februárban 53 millió dollárt gereblyézett össze, így eddig rekordmennyiségű, összesen 155 millió dollárnyi készpénzt halmozott fel a 2024-es választási kampány során. Ez az összeg jóval meghaladja várható a republikánus ellenfele, Donald Trump jogi kiadások miatt megcsappant pénzállományát. A demokrata Biden és Trump is a múlt héten szerezte meg pártja jelöltségét, miután elegendő küldöttet gyűjtöttek az előválasztáson.

Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök a múlt hónapban 53 millió dollárt gyűjtött össze kampányadományokból, ez a teljesítmény pedig az elnök tisztviselői szerint a legerősebb alulról szerveződő adománygyűjtési hónapnak számított Biden újraválasztási kampányának indulása óta - írja az NBC News. Biden kampánykasszája ezáltal összesen 155 millió dollárból gazdálkodhat.

"Valódi az a lelkesedés, amelyet országszerte tapasztalunk"

- nyilatkozta Biden egy rádiós interjújában múlt héten. "Rengeteg pénzt gyűjtöttünk össze. 1,5 millió adományozónk van, ebből 500 ezer teljesen új, kis adományozó; az adományok 97%-a 200 dollár alatti" - tette hozzá az inkumbens politikus.

A hivatalban lévő demokrata elnök 2020-as, egyben idei várható ellenfele, Donald Trump februári adománygyűjtési számait nem hozták nyilvánosságra. A republikánus jelölt azonban január végén a két fő kampányszervezetén keresztül Bidennél jóval szerényebb összeggel, 36,6 millió dollár készpénzzel rendelkezett, miután januárban többet költöttek annál, mint amennyi befolyt a szervezetekhez. A magas kiadások egyik fő oka

a Trump számtalan bírósági ügyéből származó több millió dolláros jogi költségek voltak.

Mindazonáltal ezek a számok csak részleges pillanatképet adnak a Trump-kampány pénzügyeiről, mivel a többi kampányszervezetének áprilisig nem kell nyilvánosságra hoznia a pénzügyi beszámolóját.

A Biden-kampány szerint

az elnök kampánybevétele a legtetemesebb összegnek minősül, amit bármely korábbi demokrata jelölt a kampány eddigi szakaszáig összegyűjtött.

"Miközben Joe Biden és a demokraták továbbra is történelmi mennyiségű alulról jövő adománygyűjtést produkálnak, Donald Trump és az RNC pénzügyi zűrzavarban van"

- kommentálta a fejleményeket Jaime Harrison, a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) vezetője. "Alulról jövő támogatóink tudják, hogy az idei év tétje nem lehetne nagyobb, és annak megfelelően adakoznak, hogy a demokráciánk forog kockán – mert így is van" - vélte Harrison, utalva a republikánusok országos vezetése körül kialakult felfordulásra is, miután a Republikánus Nemzeti Bizottság vezetését múlt héten átvették Trump lojalistái, köztük menye, Lara Trump.

Címlapkép: Joe Biden amerikai elnök újságírókkal beszél, miközben távozik a Fehér Házból 2024. február 20-án Washingtonban. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
emmanuel macron