Portfolio signature

Hiába a B terv, hatalmas bajban a nyugati hatalmat vezető jobboldal

Az Opinium felmérése szerint, amennyiben a brit Konzervatív Párt leváltaná vezetőjét, akkor sem menekülne meg a Munkáspárt földcsuszamlásszerű győzelmétől, sőt. Míg egy tory politikus esetében valamivel jobb eredménnyel számolhatnának, a többi felmerülő konzervatív képviselő esetében még nagyobb vereségbe futnának bele, mint egy Sunak vezette kampánynál.

Nincs kiút, a B terv sem elég

A várakozások szerint Rishi Sunak és a konzervatívok hatalmas vereséget szenvednek a következő általános választáson, így meglepő volna, ha ezt követően is ő maradna a toryk vezetője.

Felröppentek olyan pletykák, amelyek szerint Sunakot még a következő általános választás előtt leváltanák Penny Mordauntra, a Konzervatív Párt alsóházi frakcióvezetőjére, a 2021-es pártvezető-választás harmadik helyezettjére.

Az utódlásra esélyesnek tartott négy tory képviselő közül három még a jelenlegi miniszterelnöknél is rosszabbul teljesítene a Keir Starmer vezette Munkáspárttal vívott általános választási csatában - derült ki az Observer számára készített Opinium-felmérésből.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés