Előfizetői tartalom

Olyan tragédia történt, ami egész Oroszországot megrázta – Tényleg ez billenti majd meg Putyin rendszerét?

A krasznogorszki Crocus City Hall elleni iszlamista terrortámadás korántsem az első és nem is a legtöbb áldozatot követelő terrorista merénylet Oroszország modern kori történetében. A legsúlyosabb támadások a második csecsen háborúval összefüggésben történtek, a legtöbb emberéletet követelő tragédiák pedig – az 1999-es lakóházrobbantások, a 2002-es Dubrovka színházi, illetve a 2004-es beszláni túszdráma – erőteljesen fölvetik az orosz hatóságok felelősségét is.

Terrortámadások Oroszországban Vlagyimir Putyint, aki 1998-ban lett a KGB-utód Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője, 1999. augusztus 9-én nevezte ki miniszterelnöknek Borisz Jelcin, a második ciklusa végét töltő orosz elnök. Kevesebb mint egy hónappal Putyin kinevezése után, szeptember 4-én autóba rejtett pokolgép robbant az Észak-Kaukázusban található, muszlim...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés