Zelenszkij: Amerika segítsége nélkül Ukrajna kénytelen lenne visszavonulni
Globál

Zelenszkij: Amerika segítsége nélkül Ukrajna kénytelen lenne visszavonulni

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Washington Postnak adott interjújában figyelmeztetett, hogy Ukrajna kénytelen lesz "kis lépésekben" visszavonulni, ha nem érkezik meg az amerikai katonai segély, ami létfontosságú az ország légvédelmének és a frontvonal fenntartásához.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy pénteki interjúban kifejtette, hogy Ukrajna kénytelen lesz erőit visszavonni, amennyiben az Egyesült Államokból érkező ígért katonai segítség a kongresszusi viták miatt nem érkezik meg. Az elnök a Washington Postnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az amerikai támogatás hiánya súlyosan érintené az ország légvédelmi képességeit, beleértve a Patriot rakétákat és a 155 milliméteres tüzérségi lövedékek hiányát is.

Zelenszkij szerint ez arra kényszerítené Ukrajnát, hogy fokozatosan visszavonuljon, miközben alternatív megoldásokat keresne a helyzet kezelésére. Az elnök aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a lőszerhiány miatt csökkenteniük kellene frontvonaluk hosszát, ami veszélyeztetné a nagyvárosok biztonságát.

Joe Biden amerikai elnök arra szólította fel a republikánus többségű képviselőházat, hogy támogassa az Ukrajnának szánt katonai és pénzügyi segélycsomagot. Mike Johnson házelnök azonban hónapok óta halogatja az ügyet, belpolitikai prioritásokra hivatkozva. Zelenszkij hangsúlyozta Johnsonnal folytatott telefonbeszélgetés során, hogy a csomag jóváhagyása kulcsfontosságú lenne.

Az elmúlt időszakban az orosz erők elfoglalták Avdijivka városát és további területeken szereztek előnyt, ám a frontvonalak jelentős változáson nem mentek keresztül. Zelenszkij elmondása szerint Ukrajna saját gyártású fegyverekkel és légvédelmi rendszerekkel igyekszik pótolni a hiányosságokat, de ez nem elegendő.

A konfliktus során Oroszország növelte támadásait az ukrán infrastruktúra ellen. Zelenszkij szerint Ukrajna továbbra is támadni fogja az orosz célpontokat, beleértve olajfinomítókat is. Bár Washington nem nézte jó szemmel ezeket a lépéseket, Kijev saját drónokkal válaszolt.

Zelenszkij hangsúlyozta: ha Ukrajna energiarendszerét fenyegetik orosz támadások és nincs megfelelő légvédelem, akkor Kijevnek joga van választ adni ezekre a fenyegetésekre. Az ukrán elnök szerint Oroszországnak és annak lakosságának meg kell tanulnia élni anélkül, hogy rendelkeznének benzinnel, gázolajjal vagy árammal - mindaddig, amíg Oroszország le nem állítja agresszióját.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Antony Blinken tuzszunet1