Itt a javaslat: nemzetközi repülőteret neveznének el Donald Trumpról
Globál

Itt a javaslat: nemzetközi repülőteret neveznének el Donald Trumpról

Portfolio
Az amerikai Kongresszus republikánus alsóházi képviselői törvényjavaslatot terjesztettek elő arról, hogy a Washington Dulles nemzetközi repülőtér Donald Trump korábbi elnök és idei elnökjelölt nevét viselje inkább - írja a The Guardian. Mivel a törvényhozás felsőházában, a szenátusban a demokraták alkotják a többséget, a szimbolikus javaslat szinte esélytelen, hogy törvényi erőre emelkedjen.

A Washington Dulles nemzetközi repülőteret Donald Trumpra kellene átnevezni – nyilatkozta Guy Reschenthaler, pennsyilvaniai republikánus képviselő, aki be is nyújtott egy erről szóló javaslatot a képviselőháznak. Érvelése szerint a volt elnöknél

"nincs jobb szimbóluma a szabadságnak, a jólétnek és az erőnek,"

majd hozzátette, hogy "az élete során sosem volt Amerika annál nagyszerűbb, mint Trump elnöksége alatt." A volt elnök egyelőre nem szólalt meg a kérdésben.

A javaslatnak szinte semmi esélye sincs, hogy a Kongresszus elfogadásával törvénnyé váljon, mivel a demokraták vannak többségben a szenátusban, ráadásul a demokrata Joe Biden elnök foglalja el a Fehér Házat is. Mindazonáltal egyelőre az sem tiszta, hogy a republikánus kongresszusi képviselők egységesen támogatnák-e a tervezetet.

Mindenesetre a demokraták nem késlekedtek az ötletre adott reakcióikkal. Don Beyer, virginiai képviselő azt mondta:

"Tudják, hogy a Dullest soha nem fogják átnevezni Trumpra. Megint csak nem ez a lényeg, hanem az, hogy nyalizzanak a Kedves Vezetőjüknek."

A repülőteret részben magába foglaló körzet képviselője pedig úgy reagált, hogy

"Trump ellen [88] vádpontban zajlik büntetőeljárás. Ha a republikánusok el akarnak róla nevezni valamit, azt javaslom, hogy keressenek egy szövetségi börtönt"

– fejtette ki véleményét a demokrata Gerry Connolly.

A Dulles repülőtér Virginia államban található, nem messze Washington D.C. központjától. Nevét John Foster Dullesről kapta, aki 1953 és 1959 között Dwight Eisenhower republikánus elnök alatt szolgált az Egyesült Államok külügyminisztereként.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnök repülőgépe várakozik a Newark repülőtéren New Yorkban 2023. augusztus 3-án. Címlapkép forrása: Stephanie Keith/Getty Images

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Győzelem napja Moszkva próba