Egyre kilátástalanabb helyzetben van Ukrajna, ráadásul az amerikai káosz végét sem látják még
Globál

Egyre kilátástalanabb helyzetben van Ukrajna, ráadásul az amerikai káosz végét sem látják még

Portfolio
Az elmúlt hetekben felcsillant a reménysugár az ukránok számára, hogy hamarosan hozzájuthatnak a 60 milliárd dolláros amerikai segélycsomaghoz. A folyamat most azonban újra megakadni látszik – számolt be a Bloomberg.

Tavaly ősz óta húzódik az amerikai fegyverszállítmány ügye az Egyesült Államok döntéshozó testületeiben, mivel a republikánusok elutasították annak megszavazását. Arra hivatkoztak, hogy a csomagot külön kellene választani, valamint, hogy az európaiak nem veszik ki magukat kellő mértékben a fegyverkezésből. A csomagon jelentős mértékben változtattak a republikánus szempontoknak megfelelően, azonban még így se sikerült elérni az elfogadását. 2024 februárjában a szenátus már megszavazta a képviselőházi döntés időpontja azonban továbbra is kérdéses.

Mike Johnson, a Republikánus Párt képviselőházi elnöke keresi a megoldást arra, hogy a párt keményvonalasainak ellenállására valahogyan hatást gyakoroljon.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Ameddig ezt nem sikerül elérni, addig nincs esély a voksolás napirendre tűzéséről. Korábban egy április közepi időpontról volt szó, de egyre gyakrabban merül fel egy még későbbi szavazás lehetősége is. Korábban arról nyilatkozott az egyik képviselő, hogy a húsvéti szünet végével a képviselők gyorsan megszavazhatják a csomagot, ám ezzel kapcsolatban egyre több kétség merül fel. Johnson még nem tárta a többi döntéshozó elé a módosító javaslatait, ezért nehéz elképzelni, hogy az kellő támogatást tud szerezni a testületben. Az sem világos, hogy a házelnök milyen engedményeket és változtatásokat kér Joe Biden amerikai elnöktől a szavazatért cserébe.

Korábban arról beszélt a republikánus politikus egy interjúban, hogy szeretné például elérni, hogy az összeg hitel formájában érkezzen Ukrajnába, Kijev pedig köteles legyen azt a jövőben visszatéríteni az Egyesült Államok számára. Emellett felmerült, hogy az országnak fel kellene oldania az amerikai LNG-szállítmányokra szóló engedélyek befagyasztását.

Az dilemma már Johnson pozícióját is veszélyezteti, Marjorie Taylor Greene georgiai keményvonalas republikánus képviselő múlt hónapban megtette az első eljárási lépést annak érdekében, hogy szavazást kezdeményezzen Johnson leváltásáról.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közben igyekszik egyre nagyobb nyomást gyakorolni az amerikai döntéshozókra a segélycsomag elfogadásáról. Az ukrán csapatok jelentős hátrányban vannak az oroszokhoz képest a frontvonalon, különösen a tüzérségi lőszerek tekintetében.

Címlapkép forrása: Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború