Küszöbön a mindent elsöprő orosz offenzíva? – A NATO határozott véleményt mondott a kérdésben

Portfolio
Valószínűtlen, hogy Oroszország a közeljövőben nagyszabású offenzívát tudna indítani – írja a Sky News egy magát megnevezni nem kívánó NATO-tisztviselő beszámolója alapján.

Az orosz erők jelentős mennyiségi előnnyel rendelkeznek a fegyverek és a személyi állomány tekintetében, de nincs elegendő a lőszer és olyan manőverező egységek, amelyek egy sikeres nagy offenzívához szükségesek – mondta a tisztviselő.

Megjegyezte, a frontvonalon lévő orosz egységek nincsenek elégségesen feltöltve, a katonák pedig tapasztalatlanok. Emellett „politikailag motivált” parancsokat kapnak, a célok pedig irreálisak.

Ennek eredményeként Moszkva

valószínűleg nem lesz képes további nagyszabású mozgósítás nélkül jelentős offenzívát végrehajtani

– mondta a tisztviselő.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban azt mondta, Oroszország tavasszal vagy kora nyáron indíthat nagyszabású offenzívát.

Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF