Brit hírszerzés: újabb területen pusztít az ukrajnai háború Oroszországban, ennek a lakosság issza meg a levét

Portfolio
Kiadta napi ukrajnai háborús hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. Ezúttal az Oroszországot egyre jobban sújtó orvoshiányról írtak.

A hírszerzés hétfőn három pontban foglalta össze a legfontosabb információkat:

  • 2024. április 3-án az orosz Duma adataiból az derült ki, hogy mintegy 30 ezer orvos hiányzott a rendszerből, amely azt jelentette, hogy a körzeti kórházak fele valamilyen hiányt szenved. A szám emelkedést jelent a korábbi jelentéshez képest, 2023 novemberében 26 500 fős létszámhiányról számoltak be. A mostani emelkedés vélhetően annak köszönhető, hogy számos egészségügyi dolgozó magán orvosi praxist kezdett, vagy külföldre távozott. A 2022 szeptemberi orosz mobilizációt követően az orvosokat kifejezetten figyelmeztették Oroszországban, hogy ne hagyják el az országot. Ennek ellenére legalább az egészségügyi dolgozók két százaléka elhagyta az országot ezt követően.
  • A növekvő munkakövetelmények, valamint az elérhető orvosok számának csökkenése több szolgáltatás jövőbeni visszavágását vetíti előre. 2024 elején úgy számolták, hogy az azt megelőző 15 hónapban legalább 7500-an hagyták el a pályát a sok túlóra, valamint az alacsony fizetések miatt. Moszkva igyekszik az afrikai államokból feltölteni a kórházakat, ám ez azzal fenyeget, hogy a képzés szintje nem fog megegyezni a korábbi munkaerőével.
  • Az ukrajnai háború messzemenő pénzügyi hatásokat generál az országban, amely a polgári lakosság ellátásáért felelős szolgáltatások működését is veszélybe sodorja.Az orvosok számának csökkenése várhatóan 2024-ben tovább fog folytatódni. Az újonnan érkező egészségügyi dolgozók képzettségi hiányosságai az egészségügyi rendszer színvonalának romlásához vezethetnek.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Címlapkép forrása: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF