FONTOS Bemondta az ÁKK vezére, hogy melyik állampapírt kell most venni
Összefog az orosz félretájékoztatási próbálkozásokkal szemben a weimari háromszög
Globál

Összefog az orosz félretájékoztatási próbálkozásokkal szemben a weimari háromszög

MTI
A közelgő európai parlamenti (EP-) választásokkal kapcsolatban az úgynevezett weimari háromszög államai - Németország, Franciaország és Lengyelország - fokozzák a küzdelmet az orosz félretájékoztatási próbálkozásokkal szemben, amelyeknek célja aláásni a demokráciát és rossz színben beállítani az Európai Uniót - közölte hétfőn Anna Lührmann európai és klímaügyekért felelős német államminiszter, Adam Szlapka EU-ügyekért felelős lengyel tárcavezető és Jean-Noël Barrot francia Európa-ügyi miniszter.

A három miniszter Párizs közelében tartott tanácskozásán hangsúlyozta, hogy nem fogják eltűrni a beavatkozást a demokratikus folyamatokba. Közölték azt is, hogy a három ország uniós szinten erőfeszítéseket tesz, hogy a nagyobb online felületeken és a keresőkben gyorsabban, illetve hatékonyabban fel lehessen lépni az egyre újabb dezinformációs kampányokkal szemben, amelyeket a tagállami hatóságok felfednek.

Létfontosságúnak tartom, hogy eltökéltebben fellépjünk az álhírek ellen. Fontos, hogy demokráciánk védekezzen és ne naivan nézzünk szembe egy olyan szereplővel, aki képes nagyon sokféle eszközhöz folyamodni

- hangoztatta Lührmann.

Lührmann felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben az EU meg akarja védeni a demokráciát, akkor fel kell lépnie a konkrét álhírek ellen, információcserét kell folytatnia arról, hogy miként lehet ezeket elhárítani, illetve ezeknek elejét venni. Hozzátette, hogy a társadalmakban erősíteni kell az információk kritikus értékelését, hogy a polgárok hozzájuthassanak a hiteles, megbízható értesülésekhez.

A három ország egyben felvetette egy közös európai médiaplatform ötletét is a francia-német Arte televízió mintájára, amivel hozzá lehetne járulni a dezinformáció elleni harchoz, minőségi értesülésekkel ellátva az uniós tagállamok lakóit.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Válságban az autóipar, hatalmas a zuhanás
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
burj khalifa toronyház felhőkarcoló épület ingatlan budapest