Előfizetői tartalom

Négy nyugati fegyver, amiért valószínűleg mindent megadna Ukrajna

Az amerikai pénzcsapok újranyitása valószínűleg Európát is arra fogja sarkallni, hogy ismét növelje az Ukrajnának nyújtott támogatás mértékét, ugyanakkor jó esély van arra is, hogy Kijev a lőszerkészletek feltöltése után ismét elkezdjen új fegyvertípusokért házalni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „bevásárlólistáján” számos olyan eszköz is szerepel, amihez mindezidáig nem jutottak hozzá a csapatok. Ezek közül gyűjtöttünk össze négyet.

A háború bő két éve alatt Ukrajna olyan nyugati fegyverekhez is hozzájutott, amelyek minden szempontból modernnek és hatékonynak tekinthetőek: elég csak a Storm Shadow/SCALP-EG robotrepülőgépekre, vagy az ukrán katonák által egekbe magasztalt Bradley lövészpáncélosokra gondolni. Nézzük, melyek azok a fegyverek amik szerepelnek még Kijev kívánságlistáján. Nyugati madarak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés