Előfizetői tartalom

Egyre több német politikus válik súlyos támadások áldozatává – Mégis mi történik Európa legerősebb országában?

Az elmúlt napokban több súlyos fizikai támadás is ért német politikusokat; a vezető kormánypárt, az SPD európai parlamenti képviselőjét meg is kellett operálni egy múlt pénteki drezdai incidenst követően. A német politikusok elleni támadások száma az elmúlt években látványosan megnőtt, a statisztikák szerint a zöldpárti politikusok szenvedik el a legtöbb atrocitást. A drezdai támadás hátterében egy zömmel fiatalokból álló szélsőjobboldali csoport sejlik fel.

Kedden egy berlini könyvtárban támadás érte Berlin volt szociáldemokrata polgármesterét, a jelenleg a német főváros szenátoraként tevékenykedő Franziska Giffey-t. A támadó egy kemény tárgyakkal megrakott táskával hátulról támadt a politikusnőre, a fején és a nyakán okozva sérülést. Giffey-t kórházba szállították, de súlyosabb sérülést szerencsére nem szenvedett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés