Előfizetői tartalom

Putyinnal árazta be a nyugat-európai látogatás jelentőségét a kínai elnök

Csütörtökön vette kezdetét Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök találkozója Pekingben. A kétnapos eseménytől előzetesen a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok erősítését várták a szakértők, miközben a Nyugattal egyre hidegebb a viszonyt ápol mindkét ország. A megbeszélés annak függvényében különösen fontos Európának, hogy Kína államfője éppen egy héttel korábban járt a kontinensen, és nyíltan megmutathatja, hogy az ottani tárgyalások mennyire jártak sikerrel.

Május 16-én kétnapos csúcstalálkozóra érkezett a kínai fővárosba Vlagyimir Putyin. Az orosz elnöknek ez az első külföldi útja az ötödik elnöki beiktatási ceremóniáját követően, amellyel gesztust gyakorol Hszi Csin-ping felé. A kínai államfő 2023-ban ugyanis a rendhagyó harmadik államfői ciklusának megkezdését követően rögtön Moszkvába látogatott. A két vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés