Előfizetői tartalom

Nagyon durva sztori bukott ki Amerika szoros szövetségeséről: ez sok mindent megmagyaráz

Portfolio
Az Amerikai Egyesült Államok egyik legszorosabb és legfontosabb afganisztáni szövetségese, Abdul Razik tábornok, Kandahár tartomány néhai biztonsági vezetője valószínűleg több ezer embert gyilkolt meg kénye és kedve szerint a régióban, erről pedig Amerika is tudott, de nem csinált semmit – írja a New York Times. A lap vizsgálata szerint Razik zsarnoki uralma nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a tálibok támogatottsága meg tudott erősödni Afganisztánban.

A New York Times riporterei részletes és kiterjedt vizsgálatot folytattak Razik tábornok tevékenységével kapcsolatosan: elmentek Afganisztánba, levéltári dokumentumokat, jelentéseket vizsgáltak át, kandahári helyiekkel beszélgettek. Az országot 2021 óta uraló tálibok segítették a vizsgálatokat a levéltári hozzáféréssel. A vizsgálat során kiderült: Kandahárban mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés