Előfizetői tartalom

Teljesen váratlan fordulat történt: komolyan megszorongatták a világ egyik legbefolyásosabb vezetőjét

Véget ért a világ legnagyobb és leghosszabb demokratikus választása, az eredmények alapján pedig Narendra Modi a harmadik ciklusára készülhet sorozatban. Az első eredményeket június 4. reggeltől kezdték el folyamatosan közzétenni, ezek végül sokkal szorosabban alakultak, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett. A győzelmet végül nagy küzdelemben az előző ciklusban kormányzó párt vezette szövetség húzta be, de a jövőben sokkal több dolog miatt fájhat Narendra Modi feje, mint eddig korábban bármikor.

A 2024-es indiai választások előtt a két ciklus óta kormányzó Narendra Damodardasz Modi a Bháratíja Dzsanatá Párt (BJP – magyarul Indiai Néppárt) indulójaként arra számíthatott, hogy megismételheti a szövetségeseivel az 5 évvel ezelőtti sikert, és könnyedén megszerezheti a parlamenti többséghez szükséges 272 helyet. A politikus környezete a 2019-es választási győzelemnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés