Budapestre látogat a NATO-főtitkár! - Ukrajna ügyéről tárgyal
Globál

Budapestre látogat a NATO-főtitkár! - Ukrajna ügyéről tárgyal

Portfolio
Három nappal a június 9-i magyarországi választások után, e hét szerdán Budapestre látogat Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára – jelezte a közmédiának adott hétfő esti interjúban Orbán Viktor magyar kormányfő.

A miniszterelnök úgy fogalmazott a Reuters által kiszúrt, az MTI és a hirado.hu összefoglalójából is kimaradt mondat szerint:

két nap múlva a főtitkár itt lesz, hogy megvitassuk Magyarország kimaradását a NATO ukrajnai missziójából.

Érdemes hangsúlyozni, hogy az ukrajnai misszió kifejezés a kormányfő értelmezése, hivatalosan nincs szó ilyen misszióról, illetve NATO-katonák Ukrajnába küldéséről sem.

Mindez azután hangzott el, hogy egy korábbi rádióinterjúban Orbán Viktor azt jelezte: dolgoznak már azon a jogi megoldáson, hogy hogyan lehet elérni azt, hogy Magyarországnak ne kelljen részt vennie a NATO területén kívüli missziókban. A jelek szerint ezt fogja megvitatni egymással a két fél.

Mindez azzal párhuzamosan történik, hogy hétfő éjjel kiderült: Sulyok Tamás magyar köztársasági elnök nem megy el a Bukaresti Kilencek formációjának mai rigai csúcstalálkozójára, amelyen a kilenc ország évente elnöki szinten szokta képviseltetni magát, és így 2015 óta első alkalommal nem adnak ki az elnökök nevében zárónyilatkozatot sem. Magyarországot a magyar kormány rigai nagykövete képviseli majd a Reuters tudósítása szerint.

Ezzel párhuzamosan a Financial Times arról írt, hogy a NATO keleti szövetségesei megpróbálják kizárni Magyarországot a klubból az orosz-ukrán háborúbeli álláspontja miatt. Erről bővebben itt írtunk:

Címlapkép forrása: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
brit választások munkáspárt