Budapestre látogat a NATO-főtitkár! - Ukrajna ügyéről tárgyal
Globál

Budapestre látogat a NATO-főtitkár! - Ukrajna ügyéről tárgyal

Portfolio
Három nappal a június 9-i magyarországi választások után, e hét szerdán Budapestre látogat Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára – jelezte a közmédiának adott hétfő esti interjúban Orbán Viktor magyar kormányfő.

A miniszterelnök úgy fogalmazott a Reuters által kiszúrt, az MTI és a hirado.hu összefoglalójából is kimaradt mondat szerint:

két nap múlva a főtitkár itt lesz, hogy megvitassuk Magyarország kimaradását a NATO ukrajnai missziójából.

Érdemes hangsúlyozni, hogy az ukrajnai misszió kifejezés a kormányfő értelmezése, hivatalosan nincs szó ilyen misszióról, illetve NATO-katonák Ukrajnába küldéséről sem.

Mindez azután hangzott el, hogy egy korábbi rádióinterjúban Orbán Viktor azt jelezte: dolgoznak már azon a jogi megoldáson, hogy hogyan lehet elérni azt, hogy Magyarországnak ne kelljen részt vennie a NATO területén kívüli missziókban. A jelek szerint ezt fogja megvitatni egymással a két fél.

Mindez azzal párhuzamosan történik, hogy hétfő éjjel kiderült: Sulyok Tamás magyar köztársasági elnök nem megy el a Bukaresti Kilencek formációjának mai rigai csúcstalálkozójára, amelyen a kilenc ország évente elnöki szinten szokta képviseltetni magát, és így 2015 óta első alkalommal nem adnak ki az elnökök nevében zárónyilatkozatot sem. Magyarországot a magyar kormány rigai nagykövete képviseli majd a Reuters tudósítása szerint.

Ezzel párhuzamosan a Financial Times arról írt, hogy a NATO keleti szövetségesei megpróbálják kizárni Magyarországot a klubból az orosz-ukrán háborúbeli álláspontja miatt. Erről bővebben itt írtunk:

Címlapkép forrása: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
forróság időjárás görögország extrém hőség