Előfizetői tartalom

A fél világot megpróbálta maga mellé állítani Zelenszkij – Csúnyán felsült a svájci békekonferencia?

Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta minden bizonnyal a legnagyobb léptékű békekonferencia futott le június 15-16-án Svájcban. Az ukránok által összehívott csúcstalálkozóra eredetileg 160 ország delegáltjait invitálták meg, végül azonban mindössze száz vendég képviseltette magát. De mi is lehetett Volodimir Zelenszkij ukrán államfő célja a konferenciával, és sikerült-e ezeket a célokat elérni?

A svájci csúcstalálkozó már hetekkel ezelőtt számos kritikát kapott Oroszország szövetségeseitől: Moszkva egyáltalán nem kapott meghívót az ülésre, ez pedig számos, a nagyhatalommal jó kapcsolatot ápoló országnál kiverte a biztosítékot. Az ukránok ugyanakkor számoltak ezzel a lehetőséggel: egyáltalán nem véletlen az, hogy nem hívták Putyint Svájcba. A globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés