Előfizetői tartalom

Hamarosan kiderül, mit tud éles csatában Magyarország egyik legjobb páncélosa – Vajon mi lesz ebből?

A magyar kormány nem küld fegyvert és haditechnikai felszereléseket Ukrajnának, Magyarország legfontosabb hadiipari partnere, a német Rheinmetall konszern viszont északkeleti szomszédunk egyik legelkötelezettebb és legaktívabb támogatója. Miközben a német kormány még azon dilemmázott, vajon küldjön-e éles fegyvereket Ukrajnának, a Rheinmetall már felajánlotta a raktáron lévő Leopard 1-es és Marder 1-es páncélosait, nemrég pedig harcjármű javító és összeszerelő-üzemet is nyitottak Ukrajna területén. Most nagyon úgy néz ki, hogy az év végéig elkezdik Ukrajnában gyártani ugyanazt a high-tech páncélost, amely a mai Magyar Honvédség egyik büszkesége: a KF41 Lynxet. Ez egyszere lehetőséget és kockázatot is jelent Magyarország számára.

Egyáltalán mi az a Lynx? Azoknak, akik valamennyire nyomon követték a magyar haderőfejlesztés történelmét, biztosan ismerősen cseng a KF41 Lynx neve: ez ugyanis az első hazai gyártmányú, modern páncélozott harcjármű. A gépeket Zalaegerszegen kezdték el összerakni, az üzemet a magyar állam építette a Rheinmetall Hungary Zrt.-nek, a magyar állam és a német Rheinmetall hadiipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés