Előfizetői tartalom

Mini-buborék Tokióban? - Akik a globális boom-ból kimaradtak

A jelenlegi globális ingatlan-boom a legintenzívebb és földrajzilag a legjobban elterjedt az elmúlt 35 évben, legalábbis a Financial Times szerint. Az mindenesetre kétségtelen, hogy hihetetlen árrobbanás ment végbe több országban is, elsősorban az Egyesült Királyságban, Kelet-Európában, Észak-Európában és a mediterrán térségben. Érdekes kérdés azonban az is, hogy felzárkóznak -e a többiekhez az eddigi emelkedésből kimaradók. Mekkora növekedési potenciál van a német és a japán ingatlanpiacban?

Németország: nem látszik az alagút vége. Amíg pl. az Egyesült Királyságban a Blair-korszak kezdete, 1997 óta átlagosan mintegy 180 százalékkal nőttek, (ám frekventáltabb helyeken nem ritka az árak megduplázódása vagy triplázódása sem), addig Németországban az elmúlt évtizedben az RICS adatai szerint főként stagnáltak, illetve csökkentek a lakásárak. A középtávú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés