Előfizetői tartalom

Ereszt vagy durran a buborék? - Csökkenő lakásárak az USA-ban

Az eddigi legforróbbnak hitt amerikai ingatlanpiacokon az elmúlt hónapokban lelassult az árak növekedése és több városban is árcsökkenés indult el. Az Egyesült Államok 149 nagyvárosából 16-ban csökkentek az otthonok árai, míg további 60-ban jelentősen mérséklődött az addigi növekedés. Végleg kipukkan a buborék, vagy csak átmeneti jelenségről van szó? Mi az oka a trendváltásnak?

Ahol csökkennek az árak. A használt ingatlaneladások volumene országos átlagban - év/év alapon - 5.7%-kal csökkent az első negyedévben. A legradikálisabb esés olyan, korábban rendkívűl népszerűnek számító államokban ment végbe, mint Kalifornia (19.2%), Florida (15.7%) és a Las Vegast magában foglaló Nevada (15%). A National Association of Realtors (NAR) legfrissebb adatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés