Előfizetői tartalom

Áramlik a tőke a szomszédba - Zuhannak a hozamok Romániában

A közelmúltban biztossá vált 2007 januári EU-csatlakozással Románia egyértelműen népszerűbb célpont lett a befektetők körében. Keleti szomszédunk kereskedelmi ingatlanpiacába az elmúlt félévben rekord mértékű külföldi tőke áramlott, ám a rendkívűl dinamikusan bővülő román gazdaság étvágyát továbbra sem csillapítják a fejlesztők. Minőségi irodaépületekből továbbra sincs elég a román fővárosban, az irodaházak kihasználtsága 97%-nál is magasabb. A bérleti díjak a budapestinél érzékelhetően magasabbak, a hozamok pedig folyamatos csökkenést mutatnak. A kedevző piaci környzetben az osztrák befektetők felvásárlási kereslete hihetetlenül erős, a romániai ingatlanpiacon egyértelmű az osztrák dominancia.

Ideális fejlesztői környezet. Az egész KKE régió legintenzívebb hozamesése Bukarestben figyelhető meg, a tranzakciós hozamok az A-kategóriás irodaházak esetében a 2 évvel ezelőtti 11%-os szintről 7.5%-ra estek le. Ez azt jelenti, hogy a prémium bukaresti hozamszint jelenleg csupán 75 bázisponttal alacsonyabb a budapestinél, hiszen hazánkban eddig az IVG portfólió (Infopark)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés