Előfizetői tartalom

"Elértük a 200 millió eurót" - REIT piac a régióban

Az Egyesült Államokban már régóta népszerű REIT (Real Estate Investment Trust) konstrukciót a régióban Bulgáriában vezették be először, míg 2007-ben várhatóan Németországban és az Egyesült Királyságban is áttérhetnek rá az ingatlancégek. A tőzsdén jegyzett különleges ingatlanalapok előnyeiről és a bulgáriai gyakorlatról Alex Bebov-val, a Prime Property REIT-et kezelő Balcan Advisory Company ügyvezető igazgatójával beszélgettünk. Alex Bebov előadója lesz a Portfolio Property Investment Forum konferenciának, mely december 5-én kerül megrendezésre a budapesti WestEnd Hiltonban.

Portfolio.hu: Sikertörténetként értékeli a REIT konstrukció bevezetését Bulgáriában? Alex Bebov: A REIT-ek bevezetése rendkívüli likviditást eredményzett a helyi tőkepiacoknak és egy jó befektetési eszközt kínál a helyi nyugdíjalapoknak, valamint a külföldi intézményi befektetőknek. A Prime Property BG REIT-be pl. összesen 10 amerikai nyugdíjalap fektetett be, köztük...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái