FONTOS Magyarország legerősebb növekedési motorja lehetne, de most rükvercbe kapcsolt
 
Előfizetői tartalom

Mindenki Londonba megy... - Tőzsdén az ingatlan-boom

Régiónk ingatlanpiacának szárnyalása több ingatlancég tőzsdére való bevezetését eredményezte, s még több társaság áll IPO előtt. Míg azonban az osztrák Immoeast vagy a cseh ECM a "hazai" börze mellett döntött, addig a nyilvános kereskedést a napokban elkezdett budapesti székhelyű Ablon ingatlanfejlesztő a londoni Alternative Investment Market-ot (AIM) választotta, s a bevezetést a következő 5 évben tervező Trigránit sem Budapestet, hanem Bécset vagy az AIM-et jelölte meg potenciális célpontjának. Az AIM az elmúlt 1-2 év alatt több a KKE-régióban tevékenykedő ingatlanfejlesztőt és befektetőt vonzott magához, s mára ezen vállalatok piaci kapitalicációja meghaladta az 1.4 milliárd fontot, s az IPO-kból befolyt források több jelentős projekt megvalósítását tette lehetővé számukra.

Magyarország is fejlesztési célpont. Hazánk az egyik legfontosabb befektetési célpontja a szintén az AIM-en jegyzett, izraeli hátterű Engel East Europe-nak. A lakóingatlanokban érdekelt Engel Budapesten eddig a 273 lakásos Juharliget lakóparkot fejezte be, s folyamatban van az álatluk épített - két ütemben összesen 550 lakásos - Sun Palace is. Az Engel legnagyobb dobása azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés