Előfizetői tartalom

Hová tart a magyar ingatlanpiac? - Beszélgetés Hornok Krisztiánnal

Nem indokolt, hogy budapesti ingatlanok hozamprémiummal forogjanak a régiós szintekhez képest. Míg a régióban több tranzakció is volt 5.5%-os hozamszint mellett, addig az utolsó magyar transzparens irodaeladás egy évvel ezelőtt 6.8%-os hozammal ment el. Befektetők vannak, az irodapiac új pezsegni kezdett, Hornok Krisztiánnal, a DTZ ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Portfolio.hu: Ön szerint meddig folytatódhat a hozamkonvergencia? Hornok Krisztián: Három tényező meghatározó a tranzakciós hozamok esetében; az egyik a kereslet-kínálati viszony, a másik az egyéb piacokhoz viszonyított hozamprémium, a harmadik pedig az általános kamatszint alakulása. Azt gondolom, hogy egy meredeken zuhanó hozamszint és egy fokozatosan emelkedő kamatszint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés