Előfizetői tartalom

Nincs már könnyű pénz az ingatlanpiacon - Vége a konvergenciának? (Felmérés)

A magyar kereskedelmi ingatlanpiacon egyedülálló és úttörő kezdeményezésbe fogott a Portfolio.hu. Olyan piaci felmérést indítunk el, melyben a legfontosabb piaci szereplőket kérdezzük a jövőre vonatkozó piaci várakozásaikról. Fejlesztők, finanszírozók és tanácsadók adták meg prognózisukat tranzakciós hozamra, fejlesztési aktivitásra, bérleti díjakra, üresedési rátára vonatkozóan, mind az irodai, mind a kiskereskedelmi és a logisztikai szegmensben. Az általunk megkérdezett piaci szereplők egyéni prognózisai nem, csak a konszenzus jelenik meg a felmérésben. A konszenzus meghatározásához medián értékeket használtunk, s a szakértőktől 2008 végéig kértünk várakozásokat a budapesti ingatlanpiacról. Felmérésünkhöz az Eurohypo, a Raiffeisen Alapkezelő, az ING Real Estate, az Unicredit Bank, a Mosaic Property, a Slough Estates, a Colliers, a DTZ, a Jones Lang LaSalle, a CB Richard Ellis, az Eston és a King Sturge járult hozzá prognózisaival.

Irodapiac - Vége a konvergenciának?. A megkérdezett piaci szereplők válaszainak medián értékeit vizsgálva láthatjuk, hogy a jelenlegi prémium-kategóriás irodapiaci hozamok 6% körül alakulnak, s a piaci szereplők az év végéig csupán szerény csökkenésre számítanak, várakozásaik szerint 2007 végén 5.9%-os tranzakciós hozam mellett cserélhet gazdát egy-egy kiemelkedő budapesti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés