Előfizetői tartalom

A profit keleten vár - Befektetési paradicsom a szomszédban

Sok piaci szereplő állítja, a legnagyobb lehetőségek piaca Kelet-Európában, ám eddig csak kevés nyugat-európai vagy régiónkbeli befektető merészkedett el Ukrajnába. Holott a tranzakciós hozamok nagyságrendekkel magasabb szinten állnak, mint a klasszikus KKE-régióban, s talán egyetlen európai országban sincs ekkora igény modern irodaházakra, bevásárlóközpontokra és újépítésű lakásokra. Az irodabérleti díjak Kijevben Budapesthez képest hihetetlen magasságokban járnak, a bérlők pedig szinte megküzdenek az A-kategóriás irodahelyiségekért. Ukrajna egyértelműen a legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező ingatlanpiac Európában, ám a korrupció, a piaci transzparencia hiánya, a bürokratikus és adminisztrációs akadályok a legtöbb külföldi befektetőt egyelőre még elriasztja az ország ingatlanpiacától. Kérdés, hogy meddig?

10%-os hozamok, 40 eurós bérleti díjak. Az ukrán ingatlanpiacra a külföldi befektetők a politikia instabilitás miatt nem léptek be akkor, amikor a szomszédos Oroszországot el keztdék felfedezni. A narancsos forradalom után rengeteg befektető emlegette az ukrán piacot, mint potenciális célpontot, ám elsőként orosz ingatlanfejlesztők léptek a tettek mezejére, érelemszerűen több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés