Előfizetői tartalom

Indul a verseny az orosz kincsekért - 40%-os hozam 3 hónap alatt

Miközben a régiós ingatlancégek egyre-másra jelentik be IPO-ra vonatkozó terveiket, nem árt, ha a már tőzsdén lévőket sem tévesztjük szem elől. Az egyik legfiatalabb tőzsdei ingatlanfejlesztő cég, a cseh ECM tőzsdei életét az IPO bejelentése óta követjük, s azért is tartjuk különösen figyelemre érdemesnek, mert a társaság alkalmas a legjövedelmezőbb európai ingatlanpiac, Oroszország "elérésére". A cég az elmúlt több mint négy hónapban kifejezetten jól teljesített, az elmúlt negyedév során kb. 40%-ot emelkedett az árfolyama. A napokban nyilvánosságra hozott 2006-os nettó eszközértéke azonban valamelyest elmaradt az elemzői várakozásoktól. Ha figyelembe vesszük a jelentős számú átváltható kötvényt, akkor az ECM-et akár túlértékeltnek is tekinthetjük a régiós szektortársakhoz képest. A cég folyamatban, ill. tervezőasztalon lévő projektjei azonban további szignifikáns növekedési potenciált ígérnek, elsősorban az orosz piacon való expanzióval.

Az ECM legnagyobb projektjei azonban továbbra is csak fejlesztés alatt állnak vagy csak tervezőasztalon léteznek. Az oroszországi terjeszkedés a cég talán legnagyobb potenciálja, az orosz piac ugyanis egyértelműen a legdinamikusabb fejlődés előtt áll a KKE-piacon, az ECM pedig - különösebb nemzetközi tapasztalat nélkül - időben lépett és megjelent az orosz piacon. Kisbefektetőként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés