Előfizetői tartalom

Mégsem ürülnek ki az irodák? - Optimistább az irodapiac (Felmérés)

Bár 2008-ig több mint 500 ezer négyzetméternyi új irodaterületet adnak át Budapesten, a piac várakozásai szerint mégsem nő drámaian az irodaházak kihasználatlansága, a bérleti is csak enyhe csökkenést jeleznek előre a felmérésünkben megkérdezett ingatlanpiaci szereplők. Második negyedéves felmérésünkből az is kiderül, hogy az átadott plázaterület ellenére egyértelműen növekedés várható az üzlethelységek bérleti díjaiban. Az általunk megkérdezett piaci szereplők egyéni prognózisai nem, csak a konszenzus jelenik meg a felmérésben. A konszenzus meghatározásához medián értékeket használtunk, s a szakértőktől 2008 végéig kértünk várakozásokat a budapesti ingatlanpiacról. Felmérésünkhöz az Eurohypo, a Raiffeisen Alapkezelő, a SEGRO, a Wallis Ingatlan, a Mosaic Property, a DTZ, a Jones Lang LaSalle, a CB Richard Ellis, az Eston és a King Sturge járult hozzá prognózisaival.

Új irodák, csökkenő bérleti díjak. Az általunk megkérdezett piaci szereplők várakozásai szerint 2007-ben összesen 275, míg 2008-ban 280 ezer négyzetméternyi új irodaterületet adnak át a fejlesztők, így a jelenlegi kb. 1.7 millió négyzetméterről 2008 végére 2.27 millió négyzetméterre nőhet a teljes fővárosi irodaterület, azaz 2 év leforgása alatt több mint 30%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés