Előfizetői tartalom

A siker titka Románia? - Az ingatlansztori folytatódik

Túlzás lenne állítani, hogy kirobbanó sikert hozott a magyarorsági székhelyű Ablon Group ingatlanfejelsztőnek az első félév tőzsdei élet. A februárban a londoni AIM-re bevezetett Ablon papírjai viszonylag alacsony forgalom mellett az IPO utáni árfolyamhoz képest a részvények - magas volatilitás mellett - mindössze 12%-ot erősödtek júliusig. A cég fejlesztései azonban többségében sikeresek, az üzleti modellje világos és határozott, s nagyratörő tervekkel vágott neki a román ingatlanpiacnak. Az új fejlesztések meghatározó része a romániai lakóingatlanokra fókuszál, az Ablon így mind földrajzilag, mind szektorálisan is tovább diverzifikálja ingatlanportfólióját. A régiós ingatlanfejlesztőkhöz képest alacsony piaci kapitalizációjú Ablon árazása attraktívnak mondható, növekedési potenciálja pedig egyértelműen jelentős.

A román kapcsolat. A magyarországi székhelyű Ablon eredetileg a budapesti irodapiacon kezdett fejleszteni a 90-es évek elején, később pedig belépett a prágai piacra is, s bár a diverzifikáció fokozására tett lépések egyértelműen látszanak, a cég portfólióját továbbra is a budapesti (különösen a Váci úto) irodaházak dominálják. Az Ablon dinamikus romániai terjeszkedésbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés