Előfizetői tartalom

Mit hozott az első hónap? - Forgalmat biztos nem...

Eltelt az első hónap az Orco Property Group budapesti bevezetése óta. Az SPO előtt általunk megkérdezett alapkezelők várakozásainak megfelelően a prágai székhelyű (a BÉT mellett Prágában, Párizsban és Varsóban jegyzett) ingatlanfejlesztő részvényei nem produkáltak kirobbanó forgalmat, sőt... Az Orco papírjaival több kereskedési napon egyáltalán nem is kereskedtek és a budapesti/varsói SPO óta eltelt időszakban az átlagos napi forgalom alig haladta meg a 16 millió forintot, miközben a bevezetés előtt mind a cég vezetése, mind a BÉT többször is kijelentette, hogy terveik szerint BUX-komponens lesz a régió egyik meghatározó fejlesztője.

Mit hozott az első kereskedési hónap?. Hatalmas likviditást semmiképpen sem. A közel egy hónap során, mely eltelt a budapesti és varsói bevezetés óta, az Orco átlagos napi forgalma Budapesten 16.17 millió forint volt, ami semmiképpen sem nevzhető kirobbanónak. Emellett szembeszökő, hogy június 21-e óta 5 olyan kereskedési nap is volt a BÉT-en, mikor egyáltalán nem született...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés