Előfizetői tartalom

Nem esett még kétségbe az ingatlanszektor (Felmérés)

Ambivalens eredményeket hozott a Portfolio.hu legújabb ingatlanpiaci felmérése. A várakozások szerint az irodapiac sikerrel szívja majd fel a 2009-ig átadandó mintegy 500 ezer négyzetmétert, a bérleti díjak azonban valamelyest csökkenni fognak. Míg a logisztikai ingatlanok esetében szintén csökkenő bérleti díjakkal számol a piac, addig a bevásárlóközpontok és a belvárosi üzlethelyiségek emelkedő bérleti díjakkal számolhatnak a következő két évben. Az általunk megkérdezett piaci szereplők egyéni prognózisai nem, csak a konszenzus jelenik meg a felmérésben. A konszenzus meghatározásához medián értékeket használtunk, s a szakértőktől 2009 végéig kértünk várakozásokat a budapesti ingatlanpiacról. Felmérésünk kitér az irodapiacra, a kereskedelmi piacra és a logisztikai ingatlanok piacára is. Felmérésünkhöz az Agrogate, a Biggeorge’s NV, a CB Richard Ellis, a DTZ, az Erste Bank, az Eurohypo, a Jones Lang LaSalle, a Mosaic Property, a Portico Investment, a TriGranit és a Whiestone Investment járult hozzá prognózisaival.

Már nem félnek az új átadásoktól. Az irodafejlesztések megítélése gyakorlatilag változatlan, a piaci szereplők konszenzusa szerint a fejlesztési aktivitás 2008-ban tovább folytatódik az átadási hullám, s 2009-ben mérséklődik ugyan valamelyest az újonnan átadásra kerülő irodaterület, de az általunk megkérdezett cégek szerint 2009 végére a budapesti irodaállomány eléri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés