Előfizetői tartalom

Kedvezményes végtörlesztés: tovább zuhannak a lakásárak

A piac évek óta tartó bizonytalanságát növelné és a lakásárak további csökkenéséhez vezetne a kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége. Az Orbán Viktor által bejelentett tervezet ugyanis várakozásaink szerint további kivárásra késztetné a vevői oldalt és növelné az eladásra kínált lakások már amúgy is hatalmasra duzzadt táborát.

A kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés lehetőségéről túl sok biztos konkrétumot még nem tudunk, azonban érdemes elgondolkodnunk az esetleges lakáspiacra gyakorolt várható következményekről, hiszen a jelzáloghitelek mögött álló fedezetek árazásán keresztül az összes lakáshitelre hatással lehet. Alapvetően két különböző hatással számolhatunk a lakáspiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés