Előfizetői tartalom

Ingatlanadó: tessék továbbmenni, nincs itt semmi látnivaló

Közel két év csend után újra felmerült az ingatlanadó bevezetésének ötlete. Egy ma nyilvánosságra került törvénytervezet szerint jövőre az ingatlanok értéknövekedésére vetnének ki adót. Előkerült tehát a régi lemez: valaki, valahogyan, valakiktől ingatlanadót szedne be, de a többismeretlenes egyenletben az egyetlen biztos pont az állam adóbevétel-éhsége.

Az ingatlanadó valamilyen formában történő bevezetése végigkísérte az elmúlt néhány év megszorításról megszorításra bukdácsoló gazdaságpolitikáját. Az elmúlt néhány kormány mindegyikének fejében megfordult, hogy az ingatlanok egy részét vagy egészét megadóztassa. Az ingatlanadó magyarországi kálváriája 2006-ban kezdődött a Gyurcsány-kormány által bevezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés