Előfizetői tartalom

Még mindig nyomás alatt az ingatlanok

Némi hozamemelkedésről és erős nyomás alatt lévő bérleti díjakról árulkodik a negyedik alkalommal publikált Market Sentiment Survey, az Eltinga, a Portfolio.hu és az RICS közös kutatása. Az általános ingatlanbefektetési hangulatot illetően azonban egyre optimistábbak a megkérdezett ingatlanpiaci szakértők, az RICS magyarországi tagjai. A következő 6 hónapra javulást várók aránya az elmúlt másfél évben soha nem volt ennyire magas, a kutatásban részt vett ingatlanosok közel harmada szerint jobb lesz a piaci hangulat fél év múlva.

Legfontosabb megállapítások A hozamokra vonatkozó becslések jellemzően vagy stagnálnak vagy némi növekedést mutatnak az előző félévhez képest. A kiskereskedelmi szegmensben markáns hozamemelkedés figyelhető meg, hiszen mind a három kiskereskedelmi kategóriában magasabbak a becsült hozamok, mint 2012 végén. A bérleti díjakra nehezedő nyomás továbbra is jól kitapintható....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés