Előfizetői tartalom

Ijesztő számok - Távolodunk Európától

Az ingatlanpiaci hozamok jól mutatják az egyes országok megítélésbeli különbségeit, hiszen viszonylag sztenderdizált befektetési eszközökről van szó, sztenderd épületekkel, euróban denominált cash flow-val és azonos befektetői körrel. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkor hozamokat tekitnve együtt indultunk Prágával és Varsóval, míg Bukarest utcahosszal követett minket. Mára jelentősen megváltozott a felállás és mi nem éppen a nyertes oldalon állunk. Tényleg távolodunk Nyugat-Európától?

Amikor 2004-ben Magyarország kilenc másik országgal együtt csatlakozott az Európai Unióhoz, a konvergenciába vetett hit általános volt. A Közép-Európába és így Magyarországra érkező befektetők hittek a konvergencia-sztoriban, hittek abban, hogy az előttük álló években vagy évtizedekben a régió szépen lassan megközelíti a nyugat-európai gazdaságok szintjét. A KKE-régió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés