Előfizetői tartalom

Sötét felhők tornyosulnak a budapesti irodisták feje fölött

Portfolio
Ötéves mélyponton áll a kihasználatlanság a budapesti bérirodapiacon, miközben év első kilenc hónapjában összesen 348 560 négyzetmétert adtak bérbe, ami 43%-os emelkedést jelent az előző év azonos értékéhez képest. Ezek rendkívül biztató számok, azonban a képet arányalja, hogy a harmadik negyedév teljesítménye jelentősen elmaradt a rekorderős másodikétól. Irodapiaci körképünkben annak próbáltunk utánajárni, hogy valódi, tartós fellendülésről vagy csak átmeneti javulásról van szó, illetve hogy milyen hatása lehet az új fejlesztések hiányának.

Óvatos javulás Fundamentális erősödést láthattunk az elmúlt hónapokban a magyarországi ingatlanpiacon: nőtt a kihasználtság, stabilabbá váltak a bérleti díjak és több bérlő jelent meg a piacon. Ezt megerősítik a Market Sentiment Survey adatai is, a felmérés első félévre vonatkozó egyik legfontosabb megállapítása az, hogy az irodapiac felsőbb szegmenseiben érzékelhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés