Előfizetői tartalom

Féláron vehetnek lakást külföldiek Magyarországon

Portfolio
Többször írtunk már róla, hogy a magyarországi lakáspiac túl van a mélyponton, fokozatos fellendülésre és lassú áremelkedésre lehet számítani, így a mostani időszak kiváló lakásvásárlásra - ha valaki forintban tartja a pénzét. Ha azonban valaki más devizából él, még jobb helyzetbe került az elmúlt évek áresése és a forint gyengülésének következtében: azok, akik dollárban vagy frankban kapják a fizetésüket, feleannyiért vehetnek lakást, mint 2008-ban.

A Duna House kiszámolta, hogy országos lakásárindexük alapján mennyivel esett a magyarországi lakóingatlanok ára 2008 óta, euróban és dollárban kifejezve - ebből indultunk ki és megnéztük, hogy frankban és fontban (Svájcban és az Egyesült Királyságban egyaránt rengeteg magyar dolgozik), hogyan alakultak az árak. Nemrég számoltunk be róla ugyanis, hogy a forint svájci frankkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés