Előfizetői tartalom

Az 50-es évekbe repít vissza a vasárnapi boltbezárás?

Portfolio
Míg nálunk most kerül bevezetésre a vasárnapi zárva tartás, Franciaországban lazítottak a szabályozáson. Egy gazdaságélénkítő reformcsomag keretében néhány hete fogadták el azt a módosítást, mely szerint évi 5 helyett 12 vasárnap lehetnek nyitva az ületek, bizonyos kijelölt kereskedelmi (elsősorban turisztikai) zónákban pedig a nyitva tartásnak mostantól vasárnap nincsenek korlátai, hétközben pedig éjfélig van rá lehetőség. Etienne Winisdoerffer MRICS, az RICS France tagja osztotta meg a Portfolio-val franciaországi tapasztalatait.

Etienne Winisdoerffer meghívott előadó a február 26-án megrendezésre kerülő Portfolio - RICS Property Valuation 2015 konferencián, ahol az első, Vasárnapi nyitva tartás - Nemzetközi példák, tapasztalatok című panelbeszélgetésen osztja meg véleményét. Portfolio: A franciaországi szabályozás meglehetősen összetett. Bár alapvetően nem engedélyezett a boltok számára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái