Előfizetői tartalom

Budapest megelőzi régi riválisait

A régiós országok vártnál jobb gazdasági teljesítménye, illetve az általános pozitív hangulat egyre több fejlesztőt ösztönöz új projektek indítására, olyannyira, hogy régiós szinten az irodapiaci kínálat várható bővülése meghaladja a keresletét. Az új kínálat mértéke várhatóan lelassítja a bérleti díj növekedését, sőt, egyes piacokon azok csökkenéséhez is vezethet a következő három évben. Míg korábban Varsó volt a közép-kelet-európai régió egyértelmű favoritja, és sokáig egyeduralkodója, mára a térségbeli riválisok egyre erősebbek. A legjobban teljesítő közép-európai piacok várhatóan Prága és Budapest lesznek.

Felfutóban BudapestA budapesti irodapiac már tavaly a fellendülés jeleit mutatta, 2015-ben viszont egyértelműen vonzó desztinációvá vált a magyar főváros, mind befektetői, mind fejlesztői szemmel nézve. Az elmúlt időszakban tapasztalt gazdasági fellendülés nagymértékben javította ugyan Budapest megítélését, és növelte a bérlői aktivitást - 2015 második negyedévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés