Előfizetői tartalom

Mindenki a 10 millióra hajt - De nem biztos, hogy megéri

Portfolio
Számos helyen az új és használt lakások ára között olyan nagy a különbség, hogy még a 10 millió forintos állami támogatás ellenére is érdemes elgondolkodni az új helyett a használt lakáspiacra történő belépésen. Az V. kerületben például 30 millió forinttal is többe kerülhet egy új lakás, mint egy használt, de nincsenek könnyű helyzetben a használt lakásukat a II. III., VI., VII., VIII., XI., és XII. kerületekben újra cserélők sem. Az árak a szűk kínálat miatt ráadásul tovább növekedhetnek, ami még nagyobbra nyithatja az ollót az új és használt lakáspiac között. A 10 millió kihasználásának lázában égve továbbra is átgondoltam kell cselekedni, az ingatlan választásnál ugyanúgy figyelni kell a befektetési szempontokra.

Véleményünk szerint, nem feltétlenül egyértelmű, hogy egy 3 gyermekes családnak a használt vagy az új lakáspiacra érdemes-e belépnie az állami támogatások kihasználása céljából, bár csak a támogatási összegeket nézve persze sokakban merül fel, hogy az új lakás vásárlás vagy új ház építés felé forduljon. A három gyermekes családok 60 négyzetméter feletti új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés