Előfizetői tartalom

Mindenki a 10 millióra hajt - De nem biztos, hogy megéri

Számos helyen az új és használt lakások ára között olyan nagy a különbség, hogy még a 10 millió forintos állami támogatás ellenére is érdemes elgondolkodni az új helyett a használt lakáspiacra történő belépésen. Az V. kerületben például 30 millió forinttal is többe kerülhet egy új lakás, mint egy használt, de nincsenek könnyű helyzetben a használt lakásukat a II. III., VI., VII., VIII., XI., és XII. kerületekben újra cserélők sem. Az árak a szűk kínálat miatt ráadásul tovább növekedhetnek, ami még nagyobbra nyithatja az ollót az új és használt lakáspiac között. A 10 millió kihasználásának lázában égve továbbra is átgondoltam kell cselekedni, az ingatlan választásnál ugyanúgy figyelni kell a befektetési szempontokra.
Véleményünk szerint, nem feltétlenül egyértelmű, hogy egy 3 gyermekes családnak a használt vagy az új lakáspiacra érdemes-e belépnie az állami támogatások kihasználása céljából, bár csak a támogatási összegeket nézve persze sokakban merül fel, hogy az új lakás vásárlás vagy új ház építés felé forduljon. A három gyermekes családok 60 négyzetméter feletti új...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái