3 éven belül eladhatja összes ingatlanját a BIF
Ingatlan

3 éven belül eladhatja összes ingatlanját a BIF

Portfolio
A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) megtartotta éves rendes közgyűlését, melyen döntés született a társaság új középtávú stratégiájáról. Ennek legfontosabb eleme, hogy a portfolió ingatlanjait a következő 3 év során értékesíti a társaság menedzsmentje.
A 2015-ös év a BIF számára kiemelkedően sikeres volt, a nemzetközi sztenderdek szerint számított konszolidált értékesítés nettó árbevétele 2.901.730 ezer Ft lett, mely 30%-kal haladja meg az előző évi szintet. A konszolidált működési eredmény 238.234 ezer Ft, a konszolidált adózott eredmény pedig 59.195 eFt értékben realizálódott. Ehhez a teljesítményhez a Társaság mindhárom fontos területe - bérbeadás és üzemeltetés, ingatlanértékesítés valamint a vendéglátás - hozzájárult.

A Társaság ingatlanjainak bérbeadottsága a már 2014. év végén is tapasztalt magas - jellemzően 90% körüli - szinthez képest szinten maradt, sőt azokban az ingatlanokban, ahol erre még érdemi lehetőség volt (Pl. Flórián Udvar Irodaház, Üllői út 114 alatti irodaház), tovább emelkedett. A BIF értékesítési bevételei jelentősen emelkedtek, köszönhetően a Castrum Ház projekt iroda területeinek albetétenkénti értékesítésének, valamint a Harsánylejtő Projekt telkek kiemelkedő értékesítésének.

A fenti eredmények, valamint a Társaság Király utca 46. szám alatti fejlesztési projektjének értékesítése lehetőséget adott arra, hogy a Társaság régen nem látott szintre csökkentse hitelkitettségét. 2015. év során a BIF az év elején fennálló hitelállományát kevesebb, mint felére csökkentette, összesen 4,4 milliárd Ft összegben hajtott végre tőketörlesztést, melynek eredményeképpen a hitelállomány év végére 3,25 milliárd Ft-ra csökkent.

Az éves rendes közgyűlés szokásos menetrendjének megfelelően a Közgyűlés elfogadta a Társaság egyedi és konszolidált beszámolóit, valamint a könyvvizsgáló beszámolókról készített jelentéseit, továbbá döntést hozott az Igazgatótanács részére történő felmentvény adásáról a 2015-ös üzleti évre vonatkozóan, és döntött a könyvvizsgáló személyéről, a vezető tisztségviselők és a könyvvizsgáló díjazásáról.

A jó eredményességi adatok ellenére a Társaság közgyűlése úgy döntött, hogy nem fizet részvényesei számára osztalékot, helyette szabad erőforrásait a már előkészítés alatt álló Harsánylejtő Kertváros projekt II. ütemének fejlesztésére fogja fordítani.

Az Igazgatótanács javaslatára a Közgyűlés döntött a Társaság középtávú stratégiájáról, melynek keretében célul tűzte ki a Társaság menedzsmentje számára, hogy a portfolió ingatlanjait a következő 3 év során értékesítse. Az ehhez szükséges intézkedési tervet az Igazgatótanács készíti el, és hajtatja végre a menedzsmenttel.

Az Igazgatótanács tagjai közül visszahívásra került Dr. Ungár Anna, helyére a társaságot 2010. augusztus óta vezérigazgatóként vezető Angel Gábor került, figyelembe véve, hogy a Közgyűlés az elfogadott stratégia megvalósításának érdekében, az új irányító testületben nagyobb hangsúlyt kíván adni a menedzsmentnek. A Társaság megköszöni Dr. Ungár Annának - aki 2006. óta volt tagja a Társaság irányító testületének - a hozzájárulását a Társaság eddig elért sikereihez.
foldgazgetty
volkswagenshutterstock
Alteo klub
facebook libra szablyozás
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
shutterstock_1077065507